Terug naar de werkvloer

Vlak voordat Corona toesloeg, was ik begonnen met mijn boek. Mijn boek over pesten op de werkvloer. Een onderwerp wat erg in de taboesfeer zit omdat veel volwassenen er niet over (durven) te praten. De eerste interviews met slachtoffers van pesten op de werkvloer had ik net achter de rug. Toen kwam corona om de hoek. Een virus wat veel angst brengt, veel zorgen, veel gemis, verdriet, eenzaamheid en nog zoveel meer!

Duizendpoot

Ik besef me heel goed dat ik een bevoorrechte positie heb. Ik heb mijn praktijk draaiende kunnen houden, heb veel kunnen bloggen, mijn pubers zijn erg gezellig om thuis te hebben en mijn lief kan zijn werk (transport) gewoon blijven doen. Maar doordat alles ‘anders dan anders’ is, kwam ik niet verder met mijn boek. En dat is geen probleem want ik heb me voorgenomen om er alle tijd voor uit te trekken die ik er voor nodig heb. En aan de drukte in mijn praktijk te merken, hadden mijn cliënten mijn tijd meer nodig dan mijn boek, op dit moment. Op sommige momenten voel ik me net een duizendpoot: het ene moment een consult, pubers helpen met schoolzaken, een interview geven, bloggen, research voor m’n boek, online-trajecten voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling geven, dan weer wandelingen maken om de rust in m’n hoofd te bewaren.

Vandaag realiseerde ik me weer eens dat deze hele corona-tijd ook invloed heeft op mensen die gepest worden op hun werk. Want veel mensen werken thuis. Voor slachtoffers betekent dat ook dat er geen direct contact tussen hun en hun pesters is. Hoeveel rust zou dat geven? Maar hoeveel spanning geeft het als je als slachtoffer van pesten op de werkvloer weer terug moet naar je werkplek. Het lijkt me afschuwelijk…

Het hol van de leeuw

Corona brengt spanning en ontspanning en het is maar net in welke situatie je verkeert. Ik ben er nog niet over uit of het fijn is dat de maatregelen iets versoepeld gaan worden. Wat gaat het brengen? Voor de ondernemers die in zwaar weer verkeren, ben ik blij dat ze weer in hun bedrijf werkzaam mogen zijn. Voor de basisschoolkinderen is het fijn dat er weer een hereniging met vriendjes en vriendinnetjes zal zijn. Voor kinderen die op school gepest worden, geloof ik dat de corona-tijd ook even rust heeft gebracht; niet iedere dag naar het hol van de leeuw waar je je niet veilig voelt…

Mijn boek voor volwassenen, die gepest worden, zal er niet voor zorgen dat pesten de wereld uitgeholpen gaat worden, maar ik hoop dat mensen er steun uit zullen halen.

Klik op foto voor praktijk

Berlinda de Graaf–Reurink is 45 jaar, getrouwd met Jochem en moeder van twee pubers, zoon Melvin van 17 jaar en dochter Miron van 14 jaar. Samen met hun twee honden wonen zij in het Overijsselse Dalfsen. Berlinda heeft een passie voor het Mediumschap en is werkzaam in haar eigen praktijk. Naast deze passie schrijft zij graag. Haar blogs gaan over alledaagse dingen, leuke en minder leuke gebeurtenissen.

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: