Een mooie week

Na weken van de intelligente lockdown is er nu eindelijk meer duidelijkheid. De maatregelen zijn verder versoepeld. Wat erg fijn is, is dat dochter vanaf 1 juni weer naar school mag. Na weken van thuis studeren en haar portfolio bijwerken, gaan vanaf 1 juni de scholen weer beginnen; ook heeft zij dan de toetsweek.

DNA

Vorige week kreeg ik een brief van het LUMC, waarin werd aangegeven dat zij in de week van 5 mei contact zouden opnemen. Dochter heeft vijf jaar geleden een erfelijkheidsonderzoek gehad, vanwege een ontwikkelingsachterstand, op aangeboren afwijkingen (WES= Whole Exome Sequencing). Daaruit is toen niet meer gekomen dan alleen dat zij op een aantal chromosomen te veel bouwstenen heeft. Een diagnose kon toen niet vastgesteld worden. Haar ‘afwijking’ is uniek, want zij is blijkbaar de enige die dat heeft. Het is nog nooit eerder geconstateerd. De oorzaak kon men niet achterhalen.

Bij mij is toen ook het DNA bekeken en ik had de afwijking niet. De vader van mijn dochter heeft tot twee keer toe de afspraak afgezegd, dus bij hem konden zij niet nagaan of hij het wel had. Nu, vijf jaar later, wordt het WES-onderzoek weer opgepakt, want er is meer informatie bekend, en nu wordt er dus gekeken of de afwijkingen die zich in haar DNA bevinden, alsnog kunnen leiden tot een diagnose. Dit onderzoek gaat drie tot vier maanden duren.

Bruggenbouwer

Er is nog iets waar beweging in zit. Op 25 januari van dit jaar heb ik gesolliciteerd bij het Wijkberaad Mariahoeve als bestuurslid. Na maanden van lockdown en het verplaatsten van vergaderingen, was het op 7 mei zover en mocht ik eindelijk mijzelf voorstellen aan het team en vragen beantwoorden waarom ik dit wil gaan doen. Mijn portefeuille wordt dan GGZ/Welzijn en Veiligheid algemeen, wat ik persoonlijk heel erg leuk vind. Want ik kan mijn functie en ervaringen bij Stichting BAB inzetten en combineren met mijn vrijwilligerstaken als kandidaat-bestuurslid bij Wijkberaad Mariahoeve. Binnen het team is een leuke klik; met alle bestuursleden kan ik het heel goed vinden. Ik heb dan ook erg veel zin in deze uitdaging. Een soort van bruggenbouwer zijn tussen deze groep en het Wijkberaad in combinatie met Stichting BAB, hoe mooi is dit?!

Het is geen betaalde functie maar de voldoening die je krijgt voor het feit dat je deze groep mensen kunt betrekken bij activiteiten in de wijk, hoe klein ook, is al een prachtige beloning op zich. Uit de prospectus van 2014-2017 van Stadsdeel Haagse Hout kwam naar voren dat 46% van de inwoners van Mariahoeve een GGZ-achtergrond heeft. Inmiddels is het percentage gegroeid. Helaas zijn dit harde feiten, en omdat ik merk dat deze groep bijna geen aansluiting vindt met de activiteiten in onze wijk, wil ik mij daarvoor inzetten. Door mijn functie bij Stichting BAB kan ik mijn ervaring hierbij inzetten. Want ook deze groep mag erbij horen, en ook al zijn de taken nog zo klein, elke individu wil zich nuttig voelen in de maatschappij. Daar wil ik mij hard voor maken.

Daniëlle is 43 jaar, medewerkster en coach-counselor bij Stichting BAB, afdeling Mariahoeve. Ze heeft de diagnose ADHD, is hoog sensitief en heeft PTSS. Daniëlle doet naast het werk voor Stichting BAB ook heel veel vrijwilligerswerk in de wijk zoals; het coördinatorschap van Buurt Preventie Team Horsten en Kampen Mariahoeve, en aspirant bestuurslid bij Wijkberaad Mariahoeve.  Zij heeft een dochter van 16 jaar en een hond genaamd Roxy.

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: