De beste verjaardag in isolatie ooit

Al tien mooie jaren mag ik mezelf MOEDER noemen. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Nog niet eerder had ik zo’n duidelijk doel voor ogen. Nog niet eerder voelde ik zoveel liefde voor een wezen op aarde. Waar ik daarvoor niks afkreeg en mezelf liet meeslepen in het leven, had ik eindelijk iets wat het allemaal waard maakte. Het wakkerde bij mij iets aan waarvan ik nooit had durven dromen dat ik het in me had. 

Fortnite als thema voor zijn tiende verjaardag

Natuurlijk zijn die mooie jaren niet allemaal zoetsappig geweest. Ik ben zeker tegen het nodige aangelopen in het leven. Soms wel twee keer tegen hetzelfde aan. Maar een ding is zeker, er is daar iets geboren dat ervoor zorgt dat ik er het beste van probeer te maken. Elke dag weer, zelfs als het erop lijkt dat het onmogelijk is.

Zoals nu. Mijn zoon is jarig; een bijzonder moment, zo’n tiende verjaardag. En natuurlijk had ik me dit heel anders voorgesteld. En hij al helemaal, want hij zou dit jaar zijn verjaardag vieren met alle toeters en bellen die je maar bedenken kan. Met Fortnite als thema voor een outdoor lasergame met al zijn vrienden, tot een groot feest met zijn hele familie erbij. Het hele jaar heeft hij zich erop verheugd, om vervolgens jarig te zijn in het CORONA TIJDPERK en ‘gezellig’ opgesloten te zitten met ONS! 😊

Nu denk ik zelf dat hij het slechter had kunnen treffen want vooral zijn broertje van drie is altijd wel in voor een feestje, maar ja, het is natuurlijk niet zo cool als dat we gepland hadden… of toch wel? Want wat doet een moeder die los van ‘’Mama Noe’’ ook wel ‘’Gekke Noe’’ genoemd wordt? Die maakt haar naam even dubbel en dwars waar en zet het huis natuurlijk op zijn kop. Hoe? Nou, zo: onze missie is “De beste verjaardag in isolatie ooit!” Wanneer zoonlief ‘s avonds zijn post verlaat en naar bed gaat, klinkt het officiële startsein voor onze missie. Ninja Mama en Ninja Bonuspapa gaan geheel gehuld in het zwart aan de slag. We blazen ballonnen op tot onze kaken het begeven, versieren het huis en verstoppen alle cadeautjes en kaartjes. De lama piñata hangt.

De speurtocht der speurtochten

We toveren het huis om tot de locatie van de speurtocht der speurtochten; nog niet eerder gebeurde er zoveel op zo’n klein aantal vierkante meters. Het thema is Fortnite, duh! De ontdekkingen tijdens de tocht zullen bestaan uit de cadeautjes en kaartjes, maar ook zogenaamde “traps”, de vallen waar zoonlief voor op moet passen. Ik schrijf een “how to” guide voor de speurtocht met alle opdrachten en neem zelf de identiteit aan van OPPERLAMA.  Niets is meer veilig; het huis verandert in een heuse FORTNITE BATTLE ZONE. Mijn zoon heeft geen idee van wat er allemaal gepland staat. Sterker nog, hij verwacht niets. Misschien een kaartje van oma en een stukje taart.

Ik kom moeilijk in slaap, ben in geen tijden zo hyperactief geweest. Alles is geregeld maar toch ga ik in mijn hoofd alles nog even tien keer af. Oké, ik moet nu slapen. Oh nee, dan lukt het niet. Ik hoef niet te slapen, maar ik wil eigenlijk wel heel graag slapen. Vermoeiend zeg. Goed teken. Ik tel roze Fortnite lama’s tot ik uiteindelijk toch in slaap val.

En dan is het zover. Mijn zoon wordt ‘s ochtends wakker en staat gelijk voor een grote verrassing. Fantastisch, die blik in zijn ogen! We beginnen de dag pannenkoeken met Nutella en banaan. We hebben energie nodig voor de missie. De speurtocht begint. Daar gaan we! Het hele huis ligt vol met cadeautjes, kaartjes en vallen. Het is aan hem om op zoek te gaan naar aanwijzingen. Cadeaus met en zonder nummer en hele specifieke items zijn verstopt. En bij alles wat hij vindt, hoort een opdracht of ontdekking. Zoals bijvoorbeeld deze:

1. De fles cola mag je best een val noemen. Hierbij staat namelijk dat hij nog steeds geen cola mag drinken, ondanks dat hij tien is. Wat mag hij wel? Water! De opdracht luidt: vul je mond met water en kijk elkaar aan, zonder te lachen…

2. Spaghetti blijkt een hele succesvolle zelfisolatie maaltijd bij ons thuis; we eten daar op dit moment misschien wel een beetje teveel van. Dus wanneer we de spaghetti tegenkomen, staat ons een workout te wachten: squats, crunches en opdrukken.

3. “Snoep verstandig, eet een appel” en poets daarna vooral even je tanden. De appel staat voor een directe tanden-poets-pauze.

4. Behalve gewone cadeautjes, liggen er ook cadeautjes tussen met een nummertje. Deze zijn speciaal ingepakt voor zijn broertje. Zo blijft het spannend wat hij vindt en doet zijn broertje net zo enthousiast mee.

Opperlama

En zo was er nog veel meer aan opdrachten en cadeautjes verborgen in zijn speurtocht. Ook waren er DROPS. Waar normaliter in zijn favoriete spel een pakketje uit de lucht komt vallen en er hier speciale items in zitten die je in het spel kan gebruiken, kwam de postbode hier ballonnen en cadeautjes brengen van de lieve mensen om ons heen die er nu niet bij konden zijn. Ook was er een lama piñata en lekkers tussendoor. 

Na alles juist uitgevoerd te hebben, krijgt hij het officiële opperlama masker overgedragen en mag hij de OPPERLAMA zijn. Yes, het opperlama masker die mama gedurende de afgelopen uren de hele tijd op had, enig gezicht! 😊 Daarna bakken we zelf een taart, doen we spelletjes, bestellen we sushi en ploffen we voldaan met zijn allen op de bank om een film te kijken.

Vandaag in onze kleine bubbel, bestond niets anders dan ons gezin. Vandaag was het feest. Hij was verrast, blij en verbaasd. Hem zo zien, vult mijn hart. Hij maakt het allemaal waard. Wat een fijn gevoel om vast te houden. Hiermee ga ik lekker slapen, nog voordat andere gedachten een kans krijgen. Slaap lekker.

Iemand anders ook jarig in deze tijd? Hoe vieren jullie dit?

Mama Noe • 30, bewezen superkrachten: ASS, AD(H)D, hoogsensitief •

Moeder van • 2 zelfgemaakte menswezens met dezelfde superkrachten + 2 cadeau gekregen exemplaren met weer andere superkrachten•

Vrouw van • man met opa-petje & bril •

Te vinden op • instagram: @messymomnoe

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

One thought on “De beste verjaardag in isolatie ooit

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: