Schakeltijd

Deze tijd is voor elk levend persoon een zeer moeilijke tijd, maar in de GGZ waar ik woon (woongroep voor autisme), is het helemaal een drama; een DRAMA met hoofdletters.

In de wind geslagen

Er werd hier altijd rekening met ons gehouden. Een voorbeeld is dat wij schakeltijd nodig hebben en dat altijd kregen. Nu heb ik er hier, ondanks mijn eigen autisme, altijd voor lopen pleiten dat dit niet de juiste aanpak was. Immers, zo leert iemand met autisme nooit met teleurstellingen omgaan.

Hoe kom ik aan dit gedachtegoed, zul je je afvragen? Om dat te beantwoorden, moeten we terug naar mijn kindertijd. Mijn pa heeft alle adviezen van het expertisecentrum voor autisme in de wind geslagen en heeft mij nooit autismevriendelijk behandeld, maar gewoon zoals hij ieder ander persoon zou behandelen. Hij was ervan overtuigd dat ik er in de toekomst alleen maar profijt van zou hebben.

Bedankt, ouwe

En nu is de pleuris uitgebroken en ben ik degene die er hier op de instelling het minste last van heeft. Het is bij mij al een drama; begrijp me niet verkeerd. Maar als ik zie hoe die mensen die altijd schakeltijd kregen, nu noodgedwongen in deze hel gedropt worden zonder dat iemand ze de veiligheid kan bieden die ze altijd kregen, gaat me dat echt aan het hart. Er is immers geen mogelijkheid tot schakeltijd geven. Het kwam zomaar als een donderslag bij heldere hemel uit de lucht vallen en we moeten ermee dealen.

Bij deze bedank ik mijn vader voor zijn opvoeding. Door jou kan ik beter schakelen en met teleurstellingen omgaan. Zonder jou was deze tijd al helemaal niet te doen! Zonder jou had ik me nu niet meer staande kunnen houden!

Bedankt ouwe!

Owan Drake heeft ASS en is auteur van De Zaden der Hoop Saga. Ben je benieuwd wat deze auteur nog meer in zijn mars heeft? Download hier zijn boeken gratis, met zijn toestemming.

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: