Dag met een gouden randje

Sinds mijn vader overleden is (11-04-2017), maken we, mijn zus en ik, met enige regelmaat een uitje met ons lieve mams. De ene keer gaan we lunchen, de andere keer gaan we voor een high tea. Even met ons drieën erop uit; altijd leuk en gezellig. Toen we vorig jaar te horen kregen dat ons lieve mams zelf ernstig ziek is, zijn de uitjes nog waardevoller geworden voor ons.

Het wereldje wordt opeens heel erg klein

En toen sloeg Corona toe… Tot nu toe gelukkig (nog) niet fysiek bij een van ons of onze gezinsleden, maar we moesten wel even met elkaar bespreken en bepalen wat de meest verstandige aanvliegroute naar onze moeder was. Ze is natuurlijk ontzettend kwetsbaar, gezien haar leeftijd en haar ziekte. Corona ontnam ons onmiddellijk de enige leuke uitjes die we nog hadden met onze moeder. En ons lieve mams kon natuurlijk geen kant meer op. Thuis was het enige wat mogelijk was, dachten wij…

Dan wordt alles natuurlijk heel erg beperkt en het wereldje wordt opeens heel erg klein. Niet meer even naar de winkel kunnen, want er is gevaar op besmetting, thuiszorg komt (heel begrijpelijk) minder vaak, visite komt niet meer, kinderen en kleinkinderen kun je geen knuffel geven. Bij wijze van spreken is iedere stap die je dan buiten je eigen deur zet gevaarlijk.

Genieten met een grote G

Opeens stuurde mijn zus mij een foto van de bollenvelden. ik keek ernaar en PLOP; daar was een idee, een mogelijkheid om toch iets met ons lieve mams te gaan doen! Mijn zus was het helemaal eens met het idee en zo gebeurde het dat we afgelopen donderdag met mams naast ons in de auto naar de Noordoostpolder toerden. Er was geen plan, er was geen route; wij gingen gewoon naar de Noordoostpolder om te kijken naar de prachtige tulpenvelden. Wanneer er ergens in de verte een kleur aan de horizon opdoemde, sloeg ik een weg in die die kant opging en verder zagen we wel waar we uit zouden komen.

Onze moeder genoot zichtbaar. Ze haalde herinneringen met ons op over hoe ze hier met onze vader vaak heen ging. Ze reden dan ook maar wat; precies zoals wij deden. Zo nu en dan zei ze onderweg: “hier zijn pa en ik vroeger ook geweest” en ze genoot weer verder. Ergens aan de kant van de weg zagen we een picknick-tafel. We parkeerden de auto en liepen er heen. Mijn zus en ik hadden voor de catering gezorgd: koffie/thee en sandwiches. De zon, narcissen, vergeet-mij-nietjes, fluitende vogeltjes; het was bijna perfect. Het was Genieten met een grote G.

Weet je nog, vroeger…

Toen het zo langzamerhand tijd werd om weer huiswaarts te gaan, kozen we voor een route langs een natuurgebied, waar we nog even hebben staan genieten van Schotse Hooglanders met kalfjes. We kwamen langs een gebied waar we vroeger als kleine meisjes heel veel uren met onze ouders hadden doorgebracht en de liefde voor de natuur met de paplepel kregen ingegoten. Daar hebben we de auto geparkeerd, met koffie, thee en cake erbij en heel vaak naar elkaar uitgesproken: “weet je nog, vroeger…”

Het was een dag die de boeken in gaat als ‘dag met een gouden randje´. Het was een dag waar we, binnen de maatregelen van de coronacrisis, toch echt even uit waren.

Klik op foto voor praktijk

Berlinda de Graaf – Reurink is 45 jaar, getrouwd met Jochem en moeder van twee pubers, zoon Melvin van 17 jaar en dochter Miron van 14 jaar. Samen met hun twee honden wonen zij in het Overijsselse Dalfsen. Berlinda heeft een passie voor het Mediumschap en is werkzaam in haar eigen praktijk. Naast deze passie schrijft zij graag. Haar blogs gaan over alledaagse dingen, leuke en minder leuke gebeurtenissen.

Foto: Berlinda de Graaf- Reurink

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: