Coronacrisis – inzichten en relativering

Maart/april 2020

Coronavirus, coronacrisis, wie kent de naam nog niet… Na de uitbraak in China had ik niet verwacht dat dit virus de hele wereld zou ’veroveren’. Het zaait letterlijk dood en verderf over deze hele planeet. Op straat moeten we ruim om andere mensen heen lopen om blootstelling aan het virus te voorkomen. Deze periode is erg confronterend en erg ongemakkelijk. Ik vrees ervoor hoelang Corona ons in zijn greep gaat houden en de consequenties die daaruit volgen.

Eindelijk rust

Sinds alweer ruim drie weken zit ik met mijn gezin erg veel binnen. Mijn vriendin werkt thuis, mijn dochtertje van zes is in plaats van naar school natuurlijk thuis en ikzelf ben al geruime tijd werkzoekend. Voor ons als gezin is deze periode op meerdere vlakken leerzaam. Het huis is lekker opgeruimd en geordend. We ervaren hoe waardevol onze dochter het vindt om veel dingen samen te doen. Maar als opvoeder worden we nu ook als leraar ingezet. Het geluk is dat ons dochtertje pas zes is en nog niet zoveel hoeft te leren in groep 2. Het echte werk begint pas in groep 3. Maar heel eerlijk, af en toe willen we elkaar ook wel achter het behang plakken hoor!

Mijn BAB speelt mij altijd parten. Ik voel mij normaliter constant opgejaagd en onrustig waardoor ik nogal eens tegen mijn eigen muren aanloop. In tegenstelling tot vele anderen ervaar ik door de reset van de coronacrisis EINDELIJK periodes van rust waardoor ik meer overzicht ervaar. De momenten zijn er, dus dat geeft hoop voor de toekomst.

Bewuster van wat we wel hebben

Een baan vinden is al geruime tijd een doel. Omdat mijn vriendin onlangs haar baan heeft opgezegd, neemt de druk van het vinden van een baan wel toe. Het voornemen was om begin 2020 absoluut weer aan de slag te komen totdat Corona ons land met een bezoek vereerde. We laten het maar over ons heen komen en vertrouwen op een goede afloop. Hoewel de gevolgen van deze crisis groot zullen zijn, zijn de consequenties nog niet te overzien.

Deze periode leert mij bewuster te zijn van hetgeen wij wel hebben; een dak boven ons hoofd, gezondheid, instanties die ondersteunen wanneer er geen financiën zijn maar ook alle verzekeringen en vangnetten die nu voor een ieder wordt geboden. Ja, ook al vallen er ook velen buiten deze boot; iemand in between jobs en zonder uitkering hoeft niets te verwachten in deze periode. Voorlopig ben ik heel erg bewust bezig geweest met het selecteren van spullen die we bezitten die misschien niet echt nodig zijn. Dit geeft op meerdere vlakken meer lucht.

Kortom, het is een heftige periode voor de hele wereld. Er is echter een kentering gaande waarin de mensheid (zelf-) bewuster wordt. Hopelijk is alles na deze crisis alleen maar beter in de wereld. Let’s keep our fingers crossed!

PLATYPUS woont samen met zijn vriendin en zesjarige dochtertje. Hij is dringend op zoek naar werk op het moment dat het coronavirus in ons land uitbreekt. De coronacrisis zet alles stil en verandert zijn blik op zijn leven.

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: