Mijn positieve quarantaine

Gastblog: Kim Bakker – schrijf inzicht

Drie maanden geleden begon ik aan mijn avontuur. Ik nam ontslag, zegde de huur op en verkocht mijn hele inboedel. Voor onbepaalde tijd vertrok ik naar Australië. Niet wetende dat ik nu, drie maanden later, vanaf de bank bij mijn ouders dit zou schrijven. Ik had het onwijs naar mijn zin, werkte op een boerderij en was de hele dag heerlijk buiten. Het fysieke werk zorgde ervoor dat ik eindelijk nachtenlang heerlijk kon slapen omdat ik mijn energie kwijt kon en ik vond de rust waar ik zo aan toe was.

Nu had ik tijd genoeg

Het leek allemaal te gaan zoals ik dat van tevoren gehoopt had. Totdat de coronacrisis zich verspreidde over de wereld. In nog geen vierentwintig uur moest ik de keuze maken om in Australië te blijven of terug naar Nederland te komen. Na wikken en wegen besloot ik terug te komen, het risico dat er iets zou gebeuren met familie of vrienden terwijl ik vast zou zitten aan de andere kant van de wereld, wilde ik niet nemen. Bij het opstijgen van het vliegtuig rolden de tranen over mijn wangen en ik wist dat ik een plan moest hebben bij thuiskomst.

Aangezien ik geen eigen huis en werk meer had, trok ik weer in bij mijn ouders. Dat was toch wel even wennen na zeven jaar op mezelf gewoond te hebben. Maar het bracht een hele mooie kans met zich mee. Ik droomde er al een tijd lang van om mijn eigen bedrijf te starten. Normaal gezien zou ik de tijd en energie niet hebben om naast mijn werk nog gefocust bezig te zijn met mijn bedrijf, maar nu had ik tijd genoeg.

Hyperfocus wanneer je iets echt wilt

Ik besloot alles op alles te zetten om mijn bedrijf als online coach op te starten. In Australië had ik al ‘testtrajecten’ gedaan met mensen om mijn werkwijze te kunnen finetunen en die waren positief afgesloten. Ik stelde doelen voor mezelf op, maakte een overzicht van wat ik allemaal moest doen en regelen en ik zorgde ervoor dat ik elke dag dichterbij het officiële begin van mijn bedrijf kwam.

Omdat ik doelen maakte per dag, zorgde ik ervoor dat ik elke dag op kon staan met een doel en naar bed kon gaan met het voldane gevoel van het behalen van mijn dag doel. Zo zorgde ik ervoor dat ik mijn tijd productief kon benutten en in een positieve flow terechtkwam. Want eerlijk is eerlijk, als ADHD’er ben je vast wel bekend met de hyperfocus wanneer je iets echt wilt.

Ik heb mezelf naar mijn doel geschreven

Terwijl ik dit schrijf ben ik alweer bijna drie weken in Nederland. Het resultaat van de manier waarop ik het aangepakt heb, mag er zeker zijn. Mijn bedrijf is ingeschreven bij de KVK, de eerste kennismakingsgesprekken zijn geweest en de eerste eventuele samenwerkingen zijn besproken. Ik heb mijn passie voor schrijven weten te combineren met mijn roeping om mensen te inspireren en te helpen. Nu ben ik de trotse eigenaar van “schrijf inzicht” en ik geef online coaching door het inzetten van op maat gemaakte schrijfopdrachten. Ik heb mezelf naar mijn doel geschreven en nu help ik mensen door inzicht te geven in hoe ook zij zichzelf naar hun doel kunnen schrijven.

Kim Bakker: Het hebben van een doel is voor mij het belangrijkste geweest in de bizarre tijden waarin we nu leven. Heb jij hulp nodig bij het behalen van jouw doel? Neem dan contact met mij op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen om te onderzoeken wat ik voor jou kan betekenen. Veel succes in deze onzekere tijden.

Contactgegevens:
Site: www.schrijfinzicht.nl
Mail: kim@schrijfinzicht.nl

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: