Racing skills

Soms zijn er weleens situaties waar ik eerst even over moet nadenken of ik het wel of niet zal bloggen. In dit geval heeft het een week en één dag geduurd voordat ik eruit was. Het heeft me wel inzicht in mezelf gegeven; over situaties waarin ik zelf een mega flater sla, blog ik minder snel dan over andere onderwerpen.

Ik vloog uit iedere bocht

Vorige week: de pubers volgen overdag online lessen, ik werk thuis, zoals (bijna) altijd. We lunchen gezellig met elkaar en ondanks het akelige corona gebeuren geniet ik er stiekem heel erg van om de pubers de hele dag om me heen te hebben.

Mijn oudste puber had zijn Playstation meegenomen vanaf zijn vader naar ons. Want tja, buiten de online lessen om mag je niks. Niet afspreken met vrienden, niet naar de sportschool, dus je moet toch iets om je te vermaken. Ergens in die week vroeg mijn puber aan mij: “mam, wil je ook een rondje racen?” Ja, dat wilde ik ook weleens proberen! Met horten en stoten hobbelde ik over de baan. Racen kun je het niet noemen. Ik vloog uit iedere bocht en heb de vangrail op elke plek wel een keer geraakt. Ik geloof niet dat er ergens nog een ongeschonden stukje te vinden is.

Toen kwam de zaterdagavond in zicht. Mijn puber vroeg of zijn vriendinnetje zaterdagavond mocht komen. Voor de duidelijkheid: ze hebben geen verkering. Gewoon vrienden, zeggen ze, maar ze hoort wel bij onze inventaris inmiddels en ze zijn erg leuk samen. Als alle maatregelen in acht genomen zouden worden, dan mocht ze van ons komen. En zo gebeurde het dat hij de avond met haar muziek zat te luisteren en dat wij met mijn jongste puber de Playstation tot onze beschikking hadden. En daar ging het mis, heel erg mis…

Zo, ik heb weer gewonnen!

Ik was aan de beurt om tegen mijn kersverse man te racen. En ik vond dat ’t geweldig goed ging. De bochten gingen lekker, ik botste bijna nergens tegen aan en ik lag zelfs op kop!! Ik, die nooit iets van een Playstation moest weten, voelde zelfs een beetje adrenaline… Ik keek op ’t beeld naast mij en ik dacht: ’huh?? Wat is hij toch aan het botsen en klooien? Gaat niet zo goed met hem! Met mij gaat ’t lekker, onvoorstelbaar lekker zelfs, zo goed heb ik nog nooit geraced!’ deze gedachtegang duurde ruim 3 minuten… Toen zag ik op ’t beeldscherm het woord ‘FINISH’ staan. En ik wilde al beginnen te juichen, maar op dat moment hoorde ik mijn lief zeggen: “Zo, ik heb weer gewonnen!” en heel voorzichtig probeerde ik nog te stamelen: “eh… nee hoor… Ik heb toch gewonnen?”

Toen zei mijn puberdochter: “mam? Het linker scherm was van jou. Heb jij steeds gedacht dat jij het rechter scherm had?” en ik kon alleen nog maar zachtjes uitbrengen: “eh… ja, ik dacht echt dat ik ’t rechter scherm had.” De rest van de avond heb ik buikpijn gehad van het lachen. Echt super leuk, zo’n playstation! Morgen komen ze weer, mijn allerliefste pubers, met de Playstation. Kan ik weer een week oefenen op mijn ‘racing skills’. En m’n links en rechts… 😊😊

klik op foto voor praktijk

Berlinda de Graaf – Reurink is 45 jaar, getrouwd met Jochem en moeder van twee pubers, zoon Melvin van 17 jaar en dochter Miron van 14 jaar. Samen met hun twee honden wonen zij in het Overijsselse Dalfsen. Berlinda heeft een passie voor het Mediumschap en is werkzaam in haar eigen praktijk. Naast deze passie schrijft zij graag. Haar blogs gaan over alledaagse dingen, leuke en minder leuke gebeurtenissen.

Gepubliceerd door babblogt

Wij zijn Stichting Buitengewoon Actieve Breinen. Als Stichting zijn we maatschappelijk betrokken en actief voor mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt. We zijn zelf mensen met een diagnose ADHD/ASS en alles wat erbij komt, dat is onze grootste motivatie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: